De keuze van kozijn

Veel mensen denken dat de keuze van kozijn voor een woning, kantoor of winkel is iets heel moeilijk. Toch wel. Vandaag de dag zijn er veel kozijnfabrikanten die een uitgebreed aanbod doen. Maar het beslissing hangt van uw voorkeur en finaciele staat..

U kunt tussen naar kunstof, hout, aluminium en hout kozijn kiezen. Elk soort heef voor en nadelen. In dit artikel tonen wij u aan hen min en pluspunten. Vandaag de dag verkiest men zelden het hout kozijn. De reden is dat ze beschadigt worden en zijn niet geschikt voor vochtige kamers. Bij het hout ramen kan men niet een beglazing met verschillende diekte toe te passen. En dat is een minpunt. Natuurlijk heeft het hout ook pluspunten. Dat is een natuurmateriaal die de waarmte in de kamer houdt.

Het aluminium kozijn is het duurzaamste want ze weerstaat atmosferische invloed. Er zijn twee varianten van aluminium kozijn – profielen met en zonder onderbroken termische brug. Eerste type is met PVC bijvoeging en zoorgt ervoor om geen condens te ontstaan maar heit is niet te zeggen voor tweede type.

Anderzijds is het kunststof kozijn licht, bij ze ontstaat geen condens en bovenal is godekooper. Op de markt vindt u Duits en Bulgaars kozijnen met hooge isolatiewaarden, die maakt uw woning stijlvoll van binnen en van buiten.

Als u aan het zoeken naar kozijn voor de woning bent, begrijp dat het de kwaliteit is belangrijker dan de prijs. Anders u moet het ramen na een paar jaren vervangen.