pvcWindow

Blog voor thuis en kozijnen

Nuttige informatie over aluminium en pvc ramen. Bereid je voor de reparatie van uw huis.

Goed beschermd door het kozijn

In Bulgarije worden vooral drie soorten kozijnen aangeboden – aluminium, kunstof en hout kozijn. In Bulgarije vindt u twee varianten van aluminium kozijn met en zonder termische onderbreking. Maar is het aanbod van aluminium kozijn de  laatse jaren  gedaald en de reden daarvoor is de eigenshappen van hout en kunstof kozijn.

Het kunstof kozijn is te verkiezen voor een nieuwe woning. PVC wordt ook gebruikt voor productie van deuren en beglazing van terrassen en veranda’s. Het   kunstof kozijn wordt van een sterk materiaal vervardigd  en is  bestand tegen atmosferische en klimatische veranderingen. Ook ze vereist geen speciaal onderhoud. Toch wel is het onderhoud van dit soort kozijn makkelijk en kost niet zo veel geld. Het is te zeggen dat  het kunstof kozijn kan niet door corosie aangetast worden. Daarom is ze geschikt voor buitendeuren en ramen voor elk woning of kantoor. Het kozijn gemaakt  van polyvinylchloride is beschermd tegen UV-straling en  kleuren blijven stabiel.

De kozijn fabrikanten bieden een rijk catalogus aan en clienten kunnen in diverse vormen en kleuren bestellen. Het populairste zijn 3-,4- en 5-kamera’s profielen. De ramen van PVC-profielen hebben ingebouwde staalelementen die de versterken.

Het hout kozijn is nog aantrekkelijk en populair voor clienten. De hout profielen stralen waarmte, gezeligheid en kwaliteit uit. Ze zijn een klassieke oplossing voor uw woning of kantoor.

Als u nieuwe kozijnen voor uw woning kiest, informeer zich opvoorhand over kozijn fabrikanten. De betrouwbare kozijn bedrijven zijn gecertificeerde met een certificaat ISO 2001. Dat betekent dat kozijn fabrikanten een kwaliteitscontrole systeem heeft. Het bestaat ook “Bulgaarse technische certificaat”. Gecertificeerde bedrijven volgens deze norm bieden profielen en kozijnen die getest zijn in laboratoruim  en zijn in  overeensteming  met Bulgaarse kwaliteitstandaart.