pvcWindow

Blog voor thuis en kozijnen

Nuttige informatie over aluminium en pvc ramen. Bereid je voor de reparatie van uw huis.

Voor- en nadelen va het aluminium kozijn

Het aluminium kozijn heeft voor- en nadelen. 20 jaar geleden toen de eerste aluminium profielen waren geproduceerd, gelooft niemand dat ze een belagrijke deel van woningbouw zou worden. Maar nu is dat een onweerlegbaar feit. Tegenwoordig is het aluminium gebruikt niet alleen voor kozijnen maar ook voor de vervaardiging van vitrines, paveljoenen en attracties. Het aluminium kan toegepast worden in  bijna idere geval wegens zijn kenmerken. Het materiaal is licht maar duurzaam. Het kan niet door corosie aangetast en vervormt worden. Bovendien werkt er aluminium kozijn inbraak prevetief. Het aluminium profielen zijn bestand tegen hoge temperaturen (80⁰C-100⁰C). Ze zijn brandwerend en verspreiden geen schadelijke stoffen bij een brand.

Het aluminium is buigzaam materiaal waarvan kan verschillende vormen gemakt worden. Bij een grote lading buigt en vervormt het aluminium niet. Het is te zeggen dat hier het gaat overniet het metaal aluminium maar wel over zijn  legeringen gebruikt voor kozijnen en diverse constricties. Het aluminium is geschikt en passend voor alles wegens zijn buigzaamheid en duurzaamheid. Man kan grote constructie alleen van aluminium maken en geen enkel metalen zijn niet nodig.

Zoals ik zei kan het aluminium niet beschadigd worden door atmosferische invloeden. Geen ruwheiden kan op het oppervlakte ontstaan. Dat maakt aluminium kozijnen makkelijk om schoon te maken.

Met behulp van  hedendaagse technologieen kan man twee soorten kozijnen vevaardigen zo genomde koud- en warmprofielen en zijn prijs speelt hier een roll. De koudprofielen worden in gebouwen geplaatst waar  is er geen verwarming en temperatuur is niet belagrijk. De warmprofielen zijn geschikt voor ruimte waar de waarmte is heel belagrijk. Ze hebben speciale bijvoeging die geluid- en waamteisolatiewaarden verbetert.

Vandaag de dag zijn er veel kozijn fabrikanten die vervaarding en montage van aluminium kozijn  aanbieden. Somige producerean profielen die verschillen zijn van deze van de concurrentie. U beslist welk kozijn fabrikant te kiezen om uw wensen en behoeften tevreden te stellen.